‘Mijn hoop is dat Ebbingehof sociaal en levendig is zonder overlast’

Peter komt uit Bremen (Noord-Duitsland) wat vlak bij Groningen ligt. Hij woont nu iets meer dan 20 jaar in de stad Groningen. Op weg naar Amsterdam om een vriendin op te zoeken is hij halverwege in Groningen gestrand toen zij op vakantie bleek te zijn. Uiteindelijk is hij de hele week in Groningen gebleven. Een mooi detail is dat hij toentertijd gelogeerd heeft in jongerenhotel Simplon wat direct om de hoek ligt van Ebbingehof. Zo is zijn kennismaking met de stad begonnen. Groningen werd de optie om een nieuwe ervaring op te doen in een ander land. Een jaar later is hij aan het werk bij kapsalon Kapsones in de Folkingestraat. Na 4 jaar beslist hij om zich blijvend te vestigen en zelfstandig aan de Nieuweweg een eigen kapperszaak te beginnen. Na eerst boven de kapperszaak gewoond te hebben is hij vanwege geluidsoverlast van 3 studentenhuizen verhuisd.

In zijn huidige woonsituatie is er een goede verstandhouding met de buren; er zijn geen problemen maar er is eigenlijk ook weinig contact. ‘Je merkt dat mensen op zichzelf leven en dat het blijkbaar ook de keuze is die iedereen prima vindt’. Er bestaat niets meer dan dat, terwijl Peter verlangt naar iets ‘meer’ op het vlak van de ontmoeting. Via zijn klantenkring is hij toen bij Ebbingehof terecht gekomen. Het concept van cohousing is voor hem een ideale vorm waarbij je je eigen appartement hebt voor de privacy maar gelijktijdig met elkaar omgaat op basis van diversiteit.

Hij denkt dat in Ebbingehof iedereen elkaar wil leren kennen en iets met elkaar wil doen. Hij vindt het belangrijk dat je samen iets ontwikkelt in plaats van gebruik te maken van allerlei voorzieningen waarvoor je betaalt. Ook dat je mee kunt praten en samen direct invloed hebt op de directe woonomgeving waarin we gaan leven. ‘Mijn hoop is dat Ebbingehof sociaal en levendig is zonder overlast’. Want dat is het fijne voor hem aan de leeftijdscategorie vanaf 50+ als toch een fase waarin je anders in het leven staat met al verschillende ervaringen die iemand heeft opgedaan.