Over Ebbingehof

Ik droomde van een plek waar je samen oud kunt worden. Ook als je alleen bent.
Susan - Bestuurslid Stichting Ebbingehof

Ebbingehof is een moderne woongemeenschap voor 50-plussers. Hier woon je zelfstandig en leef je gezamenlijk. Als bewoner van een van de 40 huurappartementen kun je gebruikmaken van de faciliteiten en voorzieningen, zoals de binnentuin, een dakterras en gemeenschappelijke ruimte. Hier ben je jezelf en ontmoet je anderen: in vrijheid en verbondenheid.

Dit zoek jij

Je wilt je actief verbinden met de wereld om je heen en midden in de samenleving blijven staan. Je maakt daarbij graag gebruik van alle mogelijkheden en voorzieningen die de stad biedt. Je vindt een goede woonsfeer belangrijk. Om die te bevorderen treed je anderen tegemoet met betrokkenheid, humor, compassie en flexibiliteit. Juist door de verschillen te omarmen, creëren we een creatieve en verrijkende leefomgeving. In de ontmoeting met de ander blijf je je ontwikkelen als mens en blijf je in verbinding met de wereld om je heen.

Dit zoeken wij

We zoeken gelijkgestemden die stedelijk willen wonen: dichter bij dagelijkse voorzieningen en culturele activiteiten. Als toekomstige bewoner van Ebbingehof ben je betrokken. Je houdt van de diversiteit in de stad, maar beseft goed hoe belangrijk noaberschap is. Tuinieren vind je leuk, maar je wilt niet meer alleen de verantwoordelijkheid dragen voor het onderhoud. Je hoeft niet zo nodig een eigen huis meer. Je besteed liever je geld aan wat je altijd had willen doen. Of aan extra zorg als dat nodig mocht zijn.

Blauwe Zone

Blauwe zones zijn plekken op de wereld waar mensen langer en gelukkiger leven. Dit willen we ook in Ebbingehof. Hier komen mensen bij elkaar die op dezelfde manier oud willen worden en dezelfde interesses delen. Hier woon je niet alleen naast elkaar, maar vooral ook met elkaar. Die actieve verbinding met de mensen om je heen is cruciaal voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. In Ebbingehof zoeken we niet alleen verbinding met elkaar, maar ook met de samenleving. Door open te staan voor nieuwe ideeën en activiteiten, blijf je jezelf uitdagen en ontwikkelen. In Ebbingehof kan dat: dit is de plek waar betrokken mensen samenkomen. Of je nu geïnteresseerd bent in sport, cultuur, politiek, bewust en gezond leven of wetenschap.

Drie pijlers

Autonomie, betrokkenheid en zingeving. Dat zijn de pijlers waarop Ebbingehof wordt gebouwd. Autonomie – eenieder wil zijn leven zelf vorm blijven geven. Ook als het ouder worden beperkingen met zich meebrengt. Betrokkenheid – elkaar kennen, steunen waar dat mogelijk is en samen genieten van wat eenieder te bieden heeft, oftewel: zingeving.

Stichting Ebbingehof en bewonersvereniging

Stichting Ebbingehof biedt oudere bewoners een plek in deze moderne woongemeenschap. Hiervoor laat de stichting een appartementencomplex ontwikkelen. Ze wordt hiervan eigenaar: op deze manier blijft het beheer van het wooncomplex binnen de stichting. De 40 zelfstandige woonruimtes verhuurt Stichting Ebbingehof aan de toekomstige bewoners. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door Joan Stam, Susan Wassenaar en Marius Kooyman.
De bewoners van Ebbingehof zijn verenigd in een bewonersvereniging. Het bestuur van de bewonersvereniging bepaalt samen met haar leden het reilen en zeilen van de woongemeenschap.