Wonen in Groningen

Ik was al een tijd op zoek naar een plek om oud te worden met mensen die blijven ondernemen. Je moet in beweging blijven, zo blijf je jong.
Veronica - Aspirant-bewoner

Groningen is het kloppende hart van de gelijknamige provincie. De stad wordt gevormd door een verzameling van verschillende mensen die zorgt voor een levendige sfeer. Aan de noordkant van het stadscentrum ligt Ebbingekwartier. Een creatieve, hippe wijk die de laatste jaren steeds populairder wordt. Daar, net buiten de centrale Diepenring, vind je Ebbingehof. Je geniet er van alle voordelen van wonen in de binnenstad.

Voorzieningen

Vanuit Ebbingehof doe je je boodschappen gewoon om de hoek. Op vijf minuten afstand vind je verschillende supermarkten, drogisterijen en een PostNL servicepunt. Ebbingekwartier is groen en wordt steeds groener. Er vestigden zich al een biologische supermarkt, slagerij en kruidenier. Daar koop je pure producten zonder allerlei toevoegingen. In de wijk verschijnen ook steeds meer kledingboetieks, boekwinkels, woonwinkels en speciaalzaken. Aan het einde van het Boterdiep zijn een huisartsenpraktijk en apotheek gevestigd en het UMCG ligt slechts op steenworp afstand. Bij Health Club Groningen kun je in een kleinschalige setting sporten.

Culinair

Ebbingekwartier is het nieuwe culinaire centrum van Groningen. In bijna elke straat vind je lunchrooms, restaurantjes en cafés. Gezelligheid is daarom nooit ver weg. Grand café en restaurant De Oude Gasfabriek ligt om de hoek en even verderop vind je Food Matterz, met een ruime selectie aan goede wijn en speciaalbier. Bij Proeflokaal ’t Kantoor kun je elke zondag genieten van live muziek. Genoeg plekken om lekker te borrelen.

Cultuur

Ook ’s avonds hoef je je niet te vervelen. Op loopafstand vind je bijvoorbeeld de Stadsschouwburg, creatieve ontmoetingsplek DOT, theater de Machinefabriek, theaterwerkplaats VRIJDAG en verschillende kunstgalerijen. Zo is er altijd wel een voorstelling, film, lezing of expositie in de buurt die een bezoek waard is.