Wonen in Ebbingekwartier

'Door mijn werkachtergrond ben ik geïnteresseerd in wat er in de stad gebeurt en luister ik graag naar verschillende meningen en standpunten, omdat dit alles bijdraagt tot de versmelting van deze internationale stad'.
Marcela - Bewoner

Groningen is het kloppende hart van de gelijknamige provincie. Aan de noordkant van het stadscentrum, net buiten de centrale Diepenring, ligt het Ebbingekwartier. Een creatieve, hippe wijk die de laatste jaren steeds populairder wordt en gevormd wordt door een verzameling van verschillende mensen die zorgt voor een levendige sfeer.

Deze locatie is een grote inspiratiebron voor Ebbingehof. De stadse sfeer en mentaliteit proef je daarom overal in de woongemeenschap: vooruitkijken, ondernemen, open staan voor anderen en vooral bewust omgaan met elkaar en de omgeving. Niet zo vreemd dus, dat het appartementencomplex een centrale plek heeft gekregen in de stad.

Ebbingehof is gebouwd aan de Kolendrift. Op deze hypercentrale locatie geniet je van alle voordelen van wonen in de binnenstad. Hier vind je alle (culturele) voorzieningen binnen handbereik, het Forum, Rijksuniversiteit Groningen, de Prinsentuin en het UMCG. Leuke restaurants, supermarkten en winkels vind je om de hoek. Als bewoner van Ebbingehof genieten we dagelijks van cultuur, kunst, wetenschap en sport, maar natuurlijk ook van gezelligheid in de stad.

Stadsferen

Het Ebbingekwartier is sowieso een bijzondere locatie omdat het zoveel sferen met elkaar verbindt. Je hebt het stadsstrand met DOT en als je doorloopt richting Boterdiep kom je in een straat waarin al vanuit het verleden bedrijven gevestigd waren. Om vervolgens in de Nieuwe Ebbingestraat met al z’n winkels het gevoel van de binnenstad te hebben. En als je doorloopt kom je bij de Nieuwe Kerk en bevind je je opeens weer in heel oud stukje Groningen. Om dan te eindigen in het Noorderplantsoen.

Cultuur

Ook ’s avonds hoef je je niet te vervelen. Op loopafstand vind je bijvoorbeeld de Stadsschouwburg, creatieve ontmoetingsplek DOT, Theater De Machinefabriek, theaterwerkplaats VRIJDAG. En bij Le Petit Theatre kun je genieten van live muziek. Zo is er altijd wel een voorstelling, film, lezing of expositie in de buurt die een bezoek waard is.

Culinair

Ebbingekwartier is het nieuwe culinaire centrum van Groningen. In bijna elke straat vind je lunchrooms, restaurantjes en cafés. Gezelligheid is daarom nooit ver weg. Restaurant Florentin ligt om de hoek en even verderop vind je Food Matterz, met een ruime selectie aan goede wijn en speciaalbier. Genoeg plekken om lekker te borrelen.

Voorzieningen

Vanuit Ebbingehof doe je je boodschappen gewoon om de hoek. Op vijf minuten afstand vind je verschillende supermarkten, drogisterijen en een PostNL servicepunt. Ebbingekwartier is groen en wordt steeds groener. Er vestigden zich al een biologische supermarkt, slagerij en kruidenier. Daar koop je pure producten zonder allerlei toevoegingen. In de wijk verschijnen ook steeds meer kledingboetieks, boekwinkels, woonwinkels en speciaalzaken. Aan het einde van het Boterdiep zijn een huisartsenpraktijk en apotheek gevestigd en het UMCG ligt slechts op steenworp afstand. Bij Health Club Groningen kun je in een kleinschalige setting sporten.